Anmäl dig till en intensivkurs

Ett av de stegen man tar mot vuxenvärlden och sitt eget oberoende handlar om att ta körkort och detta är också något som man brukar rekommendera personer att försöka göra så fort som det bara är möjligt. Med detta menar vi inte att man direkt då man fyller 18 år – och därmed enligt lag får ta sitt körkort – ska ha sin uppkörning bokad, teorin avklarad och sedermera också kan få den rosa lappen i sin hand.

Nej, det vi menar med detta är att ju längre man skjuter upp det – desto större risk är det också att det inte blir av. Det handlar om att saker kommer emellan – arbete och karriär, relationer och barn och så vidare – och då ett körkort av hävd är något som tar och kräver lite tid så blir det naturligt att detta kan utebli. I detta kan det också ligga en sorts skam, man förväntas att ha ett körkort och börjar man bli lite till åren så är det också en tuffare puck att svälja att sätta sig tillsammans med några 18-åringar för att plugga teori eller lära sig behärska ett dragläge.

Med allt detta sagt så så ska vi här också tillägga en sak: det är aldrig för sent att ta sitt körkort och oavsett vilken ålder man befinner sig eller vilken stad man bor i så finns det alternativ. Dessutom så behöver det inte ta någon längre tid att ta ett körkort – exempelvis så finns det i många städer något som heter intensivkurs och detta är verkligen något som rekommenderas om man snabbt – på egen hand – vill sätta sig bakom ratten på en bil.

En intensivkurs går nämligen till så att man på en kortare period och på ett maximerat sätt får lära sig både teori och praktik. Inom kanske två-tre veckor får man tillsammans med en bilskollärare lära sig samtliga moment som har med bilkörning att göra och den här varianten av att ta körkort passar främst äldre människor som av ovan nämnda anledningar – familj och karriär - saknar tid att avsätta. Som exempel på detta så kan du här om du bor i exempelvis Stockholm anmäla dig till en intensivkurs och få ett schema skräddarsytt efter din egen livssituation – du kanske kör en lektion på morgonen, en på din lunch samt att du efter jobbet går till bilskolan för att studerar teori och trafikregler. Detta är en variant och en annan populär sådan gällande en intensivkurs är att man söker sig till en mindre stad för ändamålet.

Lämna Stockholm för ett bättre resultat

Bor man i Stockholm så är det av naturliga skäl svårare att ta körkort där – trafiken är tuffare, det finns fler bilar och situationerna som uppstår blir tuffare att lösa. Det kan här vara läge att kanske söka sig till en mindre stad för att genomföra denna intensivkurs i Stockholm och därigenom ha en lättare väg till körkortet. Detta innebär ju dock att man måste ta ledigt från jobbet, att man måste lämna familjen samt att man även måste betala pengar för uppehälle i den ort man valt.

Här finns det således två stycken intressanta val att göra och huvudsaken är de faktiskt finns. Som vi sa ovan – det är aldrig för sent att ta sitt körkort och genom en intensivkurs kan man dessutom göra det under en kortare tidsperiod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *