Att hitta ett nytt kontor i Helsingborg

Hur hittar jag ett kontor i Helsingborg?Som du säkert kan tänka dig så är du långt ifrån ensam om att leta efter ett fräscht, bra och någorlunda billigt kontor i Helsingborg. Även för egenföretagare och enmansbyråer är det näst intill en förutsättning att ha en riktig arbetsplats att fly till. Ett ställe där man är fri från alla de olika distraktioner som oftast finns i en hemmiljö. När jag var egenföretagare för många år sedan började jag i mitt pojkrum i mina föräldrars hus. Huset jag växte upp i, med andra ord. Jag hade alltid velat driva ett eget företag, och jag var bra på formgivning och webbdesign så jag tänkte att det kändes ganska naturligt att det var just det jag skulle syssla med. Särskilt med tanke på att jag inte hade något jobb - och inte såg ut att kunna få tag i ett. För att göra en lång historia kort så kom jag igång med arbetet ganska snabbt: jag hade lite kontakter innan och lyckades fixa tre kunder på ganska kort tid. Samtidigt som jag jobbade med deras beställningar registrerade jag företaget - och gick till slut lite plus. Kund nummer fyra behövde lite mer avancerad kodning. De ville ha en webbshop med kortbetalning och de ville ha ditten och dattan. Saker jag inte kunde ge dem bara sådär, med andra ord, så jag anställde en kille som hette Frank. Frank var kung på att koda, vilket rimmade bra med det faktum att jag hellre ägnade mig åt design och formgivning. Vi jobbade bra ihop, Frank och jag, men det började bli lite väl trångt i mitt lilla pojkrum. Av just den anledningen jobbade vi ofta på varsitt håll - han hemma hos sig och jag hemma hos mig. Men efter ett tag kände jag att det hade varit mycket bättre om vi helt enkelt satt i samma rum och jobbade. Kommunikationen blir helt enkelt mer flytande. Undrar man något eller ska kolla på något eller vad det nu än är så är det bättre. Det är alltid lättare att visa saker "IRL", som man brukar säga.

 

Hur gjorde jag för att hitta mitt?

Så vad gjorde jag? Jo, jag tog pengarna jag tjänat in från de första två jobben, hyrde plats på ett kontor i Helsingborg och leasade två 27-tums iMacs för oss att jobba på. Nästa kugge i hjulet var en säljare. Sen en kodare till. Sen en administratör. Till slut hade jag ett företag på 7 anställda - och var tvungen att uppgradera mitt kontor i Helsingborg till något större. Resten är, som man brukar säga, historia.

Och hur gjorde jag allt detta? Jo, jag använde Google så klart. Googlade efter "kontor helsingborg". Kom in på den här sidan: kontorhelsingborg.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *