Byt ut dina persienner i Lund

Att man använder sig av persienner är en metod att skydda sig mot solen som är absolut vanligast i våra svenska hem och det spelar heller ingen roll var man befinner sig; det kan vara Lund likväl som Kiruna – persienner får räknas som standard. Det är nämligen det mest effektiva sättet att både ge sig själv skydd mot solen, skapa ett bättre klimat inomhus samt att slippa att se hur förbipasserande – främst då kanske om man bor på nedre plan – hela tiden har möjlighet att se vad man gör i sitt eget hem. Just det sistnämnda är också det som gör persienner lite sämre än andra alternativ som finns på marknaden och om vi tar en lägenhet belägen på nedre plan i ett lägenhetskomplex i Lund så innebär det att den person som bor där – för att skydda sig mot insyn – och i det negativa här ligger då det faktum att personen inte kan se ut.

Denne person i Lund drar alltså ner sina persienner för att hindra insyn och isolerar sig själv på en gång – något som skapar en mörk lägenhet och här kan denne person i Lund istället använda sig av ett annat alternativ som kommit under senare år; nämligen solfilm. Att använda solfilm snarare än persienner skulle kunna ge denna person i Lund samma möjlighet att slippa insyn, men han skulle samtidigt kunna se ut och där har vi också den starkaste anledningen till att just solfilm kan vara den bästa lösningen.

Persienner eller solfilm i Lund?

Det tredje alternativet – utöver solfilm och persienner – som denne person i Lund skulle kunna använda sig av är markiser; detta skulle dock kräva en kontakt med sin bostadsförening för installationen och detta då markiser sticker ut, skymmer och kan störa grannarna. Dessutom kommer markiser inte att skapa skyddet mot insyn som vi nämnde och därför bör man således i en lägenhet – i Lund eller någon annanstans i Sverige – välja mellan persienner eller solfilm.

Det som talar mot att man ska välja solfilm handlar om att det är en permanent lösning som inte kan hissas upp- och ner på samma sätt som man kan göra mer sina persienner och här ställs man således inför ett litet dilemma som lägenhetsinnehavare i den lägenhet i Lund vi hade som exempel. Antingen skaffar man en permanent lösning – solfilm – som ger utsyn och förhindrar insyn eller också går man på den andra varianten som man själva kan styra på ett annat sätt men som vid neddraget läge inte tillåter att man kan se ut.

En lägenhetsinnehavare i Lund har därför ett svårt val att göra om han bor på nedre plan – persienner eller solfilm, och skulle vi här tipsa om något så är det persienner. Att själv kunna styra sin in- och utsyn är kanske enklare i det långa loppet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *