Converse – skor för alla tillfällen

Chuck Taylors berömda All Star-modell är utan tvekan en av världens mest populära och mest välkända skor och även företaget Converse ansikte utåt. Converse skor och sneakers är säkerligen en av världens mest kända och kopierade skor som finns tillgänglig i oändliga variationer, mönster och färger.

Året var 1908 när historien om Converse tog sin början. Marquis Mills grundade då Converse Rubber Shoe Company i Malden, Massachusetts. 1918 börjades Chuck Taylors All Stars att säljas. Idag är Converse ett av de mest framgångsrika amerikanska skoföretag i världen, för att inte tala om ett av de mest kända varumärken. Företaget säljer skor, kläder och sportkläder.

Converse skor har varit oemotståndligt för generationer av rockare och skaters. De står för tidlöshet, ungdomlighet, komfort och sportighet. De tillverkar låga- och höga sneakers, flip-flops och löparsneakers i olika material som läder, tyg, canvas och med gummisula. Det finns en modell för alla smaker och de passar till det mesta. Det går även utmärkt att designa sina egna par.

Utöver All Star heter övriga modeller Jack Purcell, Converse by John Varvatos, Sport Authentics och Skateboarding. Jack Purcell modellen är låga sneakers i pastellfärger och i svart och vitt. Converse by John Varvatos är både höga- och låga sneakers och säljs i främst mörka färger. Sport Authentics är sportskor i diverse modeller. Skateboardingskorna är inspirerade av den klassiska Converse-silhuetten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *