Fettsugning – Ett alternativ till bukplastik

FettsugningFör många är bukområdet extra känsligt, det kan vara förknippat med mycket viktångest och är oftast de områden man helst vill ändra på. En dålig självbild reflekterar ofta i ens vardag, vi alla vet att det är insidan som räknas men det yttre är även det viktigt för att må bra på insidan. Det handlar om att se ut som man känner sig och må bra med sig själv. För vissa är det ett svårt beslut att ta, för andra är det väldigt lätt att bestämma sig för att göra ett bukingrepp. Det finns två alternativ, antingen gör man en bukplastik eller en fettsugning.

Vilken metod som passar just dig bäst handlar mycket om vilken hudkvalitet du har. En bukplastik är precis som det låter, ett lite större ingrepp då man går in i buken via ett snitt. Där efter syr man ihop de bukmuskler som glidit isär och stabiliserar bukväggen. En fettsugning är ett bra allternativ om man inte har bukmuskler som glidit isär. Fettsugning kallas även för liposkulptur, när man gör en fettsugning så skulpterar man med andra ord kroppen. Man formar kroppen och tar fram de naturliga formerna. Många väljer fettsugning då det ger bestående resultat. Man går in med en tunn kanyl och de fettceller som tas bort återkommer aldrig kan återbildas.

Det är vanligt att man väljer en fettsugning om man trots rätt mat och träningen inte lyckas bli av med de lokala fettansamlingar man har kring bland annat bukområdet. Fettsugning är något nästa alla kan göra, det spelar ingen roll hur gammal du är, om du är kvinna eller man, det som avgör hur bra resultatet blir är alltid hudkvaliten. Det man måste tänka på är att fettsugning inte är ett alternativ till bantning eller viktnedgång, är man överviktig är detta ingen bra metod att använda.

Självklart kan man fettsuga fler områden än buken, det är även väldigt vanligt att man låter fettsuga halsen, ryggen, låren eller överarmarna. Med dagens teknik kan man nästan fettsuga var som helst på kroppen då kanylerna är väldigt tunna. Är man intresserad av att veta mer om fettsugning kan man besöka Citadellkilnikens hemsida för med information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *