Hur jobbar ett tryckeri i Stockholm?

Behöver man koma i kontakt med ett tryckeri så ska man förts veta vad som behöver tryckas – på ett tryckeri jobbar man nämligen med en mängd olika saker där alltifrån tidningar, böcker, visitkort, påsar, pärmar, kuvert och annat trycks utifrån kundens specifika önskemål. Det är alltså viktigt att du redan innan du kontaktar tryckeriet vet ungefär vad och i vilken upplaga du vill ha din vara. Visst, ofta kan du reda ut med tryckeriet på plats om vad som är möjligt, men ett litet hum är alltid bra att ha och det underlättar också väldigt mycket för tryckeriet.

Säg till exempel att du bor i Stockholm och på något sätt kommit fram till att du just denna jul vill överraska släkten med personliga julkort – ja, då kan det vara bra att du redan innan bestämt design och upplaga innan du i sista minuten kommer inspringande med din order till tryckeriet. I Stockholm ska man dock veta att detta faktiskt kan fungera – där finns nämligen en stor uppsjö av tryckerier som dessutom kan hänvisa till varandra om vilket alternativ som skulle fungera bäst gentemot ditt önskemål. I mindre orter kan det bli lite större problem om man är sent ute – där är nämligen inte konkurrensen lika stor som då det handlar om tryckeri i Stockholm just.

Är det dyrt att anlita ett tryckeri i Stockholm?

Hur mycket du i slutändan får betala för att anlita ett tryckeri i Stockholm varierar – allt handlar naturligtvis om vad du ska trycka och i hur stor upplaga du vill ha denna vara. Dessutom kan priserna mellan de olika tryckerierna i Stockholm variera – detta beroende på att man använder sig av olika utrustningar och verktyg som alla är olika dyra i drift. Men det brukar inte skilja alltför mycket i pris om man jämför mindre saker som exempelvis visitkort eller kuvert, där ligger prisbilden ungefär lika oavsett vilket tryckeri i Stockholm som man anlitar.

Kan ett tryckeri  trycka vad som helst?

Tryckerier överlag har utvecklats något enormt under de senaste åren och Stockholm är naturligtvis inget undantag då det kommer till detta. Anledningen är att man på senare år mer och mer gått över till att datorisera tryckerier över hela landet – något som medför ett snabbare jobb som både är mindre smutsigt och mindre krävande rent fysiskt. I Stockholm ser man också hur olika tryckerier mer och mer börjat nischa sig på olika saker för att vara unika och komma undan lite av konkurrensen.

Där kan man exempelvis se hur ett företag nästan enbart jobbar mot att trycka t-shirts helt efter kundens önskemål som man sedan kan leverera efter bara några minuter. För några år sedan hade säkerligen en sådan procedur kunnat ta någon dag – så att datoriseringen gjort tryckerier mer effektiva vore verkligen att underdriva, detta gäller naturligtvis dock inte bara i Stockholm utan i hela Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *