Hur nöjda är kunderna med landets flyttfirmor?

Flyttfirmor kan ibland ses och höras på nyheterna i samband med saltade fakturor och oseriösa avtal, därför är det viktigt att verkligen kolla upp företaget så man vet att det är en seriös flyttfirma man anlitar. Det finns flera tjänster online där kunder kan lämna recensioner på företag, något som vi använt för att sammanställa en helhetsbild av hur nöjda kunderna är med tjänsterna som erbjuds. Flyttfirmorna är belägna runt om i landet, bland annat i Stockholm och Jönköping.

Bland det första vi stöter på är ett företag från Jönköping som får idel bra recensioner. Citat som ”Vi hade räknat med en hel dag men det tog bara 5 timmar helt fantastiskt tack än en gång.” och ”Snabbt, Smidig, prisvärd” dominerar sajten. Det här företaget kan stoltsera med ett nöjdhetsomdöme på 7.7 av 10.

De goda omdömena fortsätter regna om ett annat företag som finns runt om i hela Sverige, bland annat i storstäderna (Stockholm, Göteborg, Malmö). Om det kan man läsa saker som ”Supertrevlig och hjälpsam chaufför. Är så nöjd!!” och  ”Snabb och smidig service. Trevligt bemötande. Perfekt! :)”.

Det här företaget har, även om de har många väldigt nöjda kunder, också ett relativt stort antal missnöjda sådana. Den goda kritiken blandas med rena sågningar så som ”De har ingen servicekänsla eller försöker tillgodose behoven från mig som kund.” och det fotknölssågande ”Ett företag utan existensberättigande. Inget intresse av kundbehov”. Trots många inlägg som kritiserar den här firman ganska hårt, väger de många nöjda kunderna upp, och nöjdhetsomdömet som företaget sammantaget kan stoltsera med är det något blygsamma 5.4 av 10.

Det tredje företaget vi läser om på hemsidan blir ännu mer kritiserat än det sistnämnda. Av de recensioner som finns att tillgå på sajten är inte någon av dem positiva. Bland annat kritiseras de på följande sätt: ”ville bara ta kontant betalning och vi fick många av våra saker förstörda under flytten. Dom ersätter ingenting och kommer nog aldrig att heller göra det.. Välj nån ärlig flyttfirma istället.”

En annan av företagets kunder vittnar om hur han eller hon fick sina saker förstörda och hur denne ska ha fått 500 kronor tillbaka efter en överenskommelse, pengar som kunden fortfarande väntar på att få tillbaka. Den här firman klassas enligt sajt som ”dålig” och har ett helhetsomdöme på 4.9 av 10.

Det fjärde företaget vi läser om är verksamma i Stockholm och får i regel allra bäst omdömen av de undersökta firmorna. Särskilt beröm får de för kompetenta och trevliga pianoflyttare och städare. De får även beröm för ett smidigt bokningssystem och snabba och professionella flyttar.

Hur nöjda kunderna verkar vara kan man tolka på flera sätt efter att ha läst dessa omdömen. Klart är att Stockholm i alla fall verkar ha de allra nöjdaste.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *