Lantlig inredning för ett harmoniskt hem

Många upplever en stress i sina liv – främst  gällande sin karriär; en stress som man sedan tar med sig hem och som därefter drabbar sina närstående. I grund och botten så handlar det här om att många måste inse att skillnaden mellan jobb och privatliv måste ha en tydligare gräns; det vill säga – när man är hemma så måste man lära sig att koppla bort arbetet och njuta av tillvaron med sina nära och kära. Det här kan göras genom att man börjar träna, att man lägger om sin kost eller att man på något sätt börjar lära sig om hur hjärnan fungerar.

Genom att exempelvis börja med yoga eller anmäla sig till en avslappningskurs så kan man hitta sig själv och man kan lära sig att finna den harmoni man behöver i sin tillvaro. Det som många inte tänker på är att även inredningen i våra hem kan komma att påverka vårt välmående.

Det finns nämligen olika typer av inredning som fungerar lugnande och som dämpar stressnivån hos de som bor där. Vi säger inte här att man ska inreda sitt hem som ett slags buddistiskt tempel där man rökelse ligger som en dimma i rummen – nej, det vi menar är att vissa färger och vissa typer av material kan skapa en större harmoni än vad andra gör.

Är man i grunden en stressad person så ska man i största möjliga mån försöka välja bort skrikiga färger i sin bostad och man ska istället välja lite lugnare, mer dämpade nyanser. Ett typiskt område där man kan hitta inspiration gällande detta handlar om lantlig inredning och detta ska också spinna vidare på. Just lantlig inredning och det som ingår i detta område är nämligen något som fler och fler börjat inse fördelarna av och vi ska förklara lite av vad som ryms i ordet lantlig inredning för att visa vad vi menar.

Lantlig inredning i det urbana hemmet

Om man ska säga vart i Sverige där lantlig inredning används som mets så är det paradoxalt nog i Stockholm. Det här på grund av det vi nämnde ovan; inrdening har en lugnande effekt, skapar harmoni och är utöver det också väldigt vacker.

Att man använder sig av exempelvis rustika, härliga bord av trä, att man har skålar i olika färger – rosa, mintgrönt, turkost – och att man har sköna plädar utplacerade i sin bostad ger – helt enkelt – en känsla av trygghet. Vidare använder man sig av äldre burkar – thé, kaffe, socker, ris osv – och man kan se hur badrummet blandar nyare material med äldre kranar och lampor.

Kort sagt; man tänker sig ett sommarställe beläget mitt ute i landet och tar den känslan till sitt eget hem - men man gör det i en modern tappning. Många produkter är nämligen nytillverkade och fungerar oerhört bra; det är bara designen som påminner om gamla tider. Lantlig inredning är verkligen något som man ska överväga om man söker efter ett harmonisk och lugnande hem. Koppla bort stressen i en hemkär miljö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *