Leksaker året om

Du som har barn vet hur svårt det kan vara att få barnen att sysselsätta sig själva. Ofta vill barnen ha hjälp att komma på lekar och få ideér om vad de ska hitta på idag. Även om barnen har massor av leksaker och roliga aktiviteter så tröttnar de snabbt, oavsett hur kul det är. Barnens beteende är baserat på deras förmåga att lära sig och att utvecklas. Att göra samma ask om och om igång är bra för att lära sig just detta. Men för att utvecklas krävs många olika lekar och aktiviteter.

Ett bra tips till dig som förälder är att satsa på leksaker av kvalité, men blanda med billiga leksaker.

Leksaker som används ofta eller som är tänkta att hålla under en längre tid måste hålla bra kvalité. Några exempel på kvalitétsleksaker är Lego, Barbiedockor, Siku traktorer och Playmobil. Dessa leksaker håller under en lång tid och kommer att ge många timmar med rolig lek.

Men för att bryta av och få nya ideér behövs nya leksaker. Då passar det bra med enkla, billiga men roliga prylar. Några exempel på dessa är: Den klibbiga handen, slime, halsband och smycken av plast, små soldater, målarböcker, tatueringar och andra roliga leksaker.

Behöver du mer idéer om vad du kan köpa till barnen så klicka här. Det finns ett stort utbud av leksaker och roliga prylar. Det bästa är att satsa pengarna på kvalité med saker som barnen verkligen gillar och sedan komplettera med små, billiga men roliga leksaker så att barnen också får något nytt att leka med även om det bara håller några dagar.

3 thoughts on “Leksaker året om

 1. Hanna Marie

  Inläggsförfattare

  Lego och barbiedockor var nog mina absoluta favoriter som barn! Kanske just för att de faktiskt höll så bra år efter år. Idag finns det så fruktansvärt mycket att välja mellan och barnen har oändligt långa önskelistor till jul. Men jag tror att det är som du skriver att det är bra att ha en del leksaker av god kvalitet som håller länge och sedan komplettera med billiga leksaker som kanske inte är särskilt hållbara men ändå kreativa och sysselsätter barnen. Den klibbiga handen och slime minns jag att jag kunde leka med hur länge som helst utan att bli uttråkad. Och med halsband, pärlplattor och målarböcker får man fram barnens kreativa sida. Det finns många billiga leksaker som faktiskt uppskattas väldigt mycket av barnen. Jag tror att bara känslan av att få något nytt är väldigt kul för ett barn. Om det är en dyr eller billig leksak är nog inget de flesta barn ens reflekterar över.

  Svar
 2. klimkateriet viktuppgång

  Inläggsförfattare

  Skriver någon rad i din gästbok, blott för att tacka

  för en så förträfflig sida!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *