Sälja fakturor

Sälja fakturorNya och etablerade factoringföretag finns till för dig som företagare som vill sälja fakturor. Genom att sälja fakturor till ett factoringföretag få du tillgång till pengarna på någon dag och du betalar sällan mer än 3 till 10 procent för tjänsten. Kostnadsskillnaden mellan factoringföretaget kan tyckas stor och det är den. Det är därför en god idé att noggrant välja vilket factoringföretag som du säljer dina fakturor till. Tiden det tar innan du har pengarna på kontot varierar också, alltifrån samma dag upp till ett par dagar. Om du är i behov av pengarna med en gång kan det därför vara lockande att sälja fakturor till det företag som betalar direkt. Men ta dig gärna tid att jämföra företagens erbjudande innan du bestämmer dig.

Du kan också välja att lägga ut dina fakturor på auktion och låta factoringföretagen buda om att få köpa din faktura till bästa pris. På detta sätt kan du alltså se till att få mer ut när du säljer fakturor. Däremot har du ingen möjlighet att välja vilket factoringföretag som köper din faktura. Det är på många sätt ett svårt val – men för att du ska känna dig trygg så rekommenderas du att kolla upp och välja det företag som passar dina behov bäst för ett längre samarbete.

Tips Sälja fakturor

Här är en bra sida du kan läsa mer om att sälja fakturor.

2 thoughts on “Sälja fakturor

 1. Lasse

  Inläggsförfattare

  Ja, det är inte lätt detta. Jag har gått i funderingar på att börja sälja mina fakturor men har inte riktigt hittat det rätta factoringföretaget för mig än. Man vill ju som sagt känna sig trygg och kunna ha en bra relation till företaget man säljer sina fakturor till. Dessutom vore det ju trevligt med en så låg kostnadsskillnad som möjligt. Jag har jämfört en del företag och börjar väl få lite hum om saken nu och vet på ett ungefär vad för slags företag jag är ute efter när jag ska sälja mina fakturor. Men jag har fortfarande inte hittat ett företag som känns 100 % rätt. Trots att det är svårt att välja bland dagens alla factoringföretag så tycker jag att det är härligt att det finns flera alternativ på marknaden. På så sätt kan vi alla hitta något som passar just oss och våra företag samt behov.

  Svar
 2. Jimmy

  Inläggsförfattare

  Hej Lasse!

  Jag håller med om att tryggheten i detta fall är oerhört viktigt.

  Har själv anv. finansia & måste säga att JAG är jätte nöjd!

  Lycka till!!!

  MVH// Jimmy

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *