Studenten närmar sig

Ska jag plugga vvs i Malmö eller mode som jag älskar?Min dröm har alltid varit att jobba inom något som har med mode och göra, har nästan kännts som att det inte har spelat någon roll vad det har för ett jobb bara det har med kläder och göra.

Snart kommer jag ta studenten från gymnasiet och då är det dags att bestämma vad man ska göra med sitt liv, det är verkligen inte lätt.

Antingen jobba eller plugga.

Jag har hela tiden varit helt inställd på min dröm med kläder! Men nu måste jag välja vilket område jag vill jobba inom, är det butik? Är det designer? Eller kanske stylist?

Jag bokade tid hos en studie och yrkesvägledare för jag tänkte att det kanske kunde hjälpa, jag måste ju ta reda på vad jag vill göra. Jag har i alla fall definitivt bestämt mig för att plugga, om man vill jobba med kläder utan att ha pluggat så blir det bara ett butiksjobb, allt annat behöver man utbildning till.

Häromdagen satte jag mig med mina föräldrar och pratade om det, men det enda min pappa kunde få ur sig var att han tyckte jag skulle läsa till vvs i Malmö, då fick jag garanterat jobb efteråt. Men jag vill inte läsa till vvs jag vill läsa mode!

Men när jag satte mig vid tvn sen kunde jag inte sluta tänka på det, orden ekade i mitt huvud ”vvs, malmö, jobb”, kanske skulle jag överväga det i alla fall, om det nu var så säkert att jag fick jobb efteråt. Tänk om jag inte skulle få jobb om jag pluggar mode..

Jag måste verkligen ta upp detta med studie och yrkesvägledaren när jag ska träffa henne.

Läs om vvs här: vvsmalmö.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *