Tarotkort

Kan alla lära sig Tarot? Det finns många tankar om tarot och tekniker vilka ger användaren möjlighet att se framtiden. Att kunna spå har länge varit någonting omdiskuterat. Under perioder har det varit förknippat med livsfara då man ansett det vara någonting ondskefullt, för att det senare skall ha blivit någonting som alla härskare världen över frågat efter när de stått inför svåra tider. Att spådom och tarot är saker som väcker intresse är tveklöst. Frågan är hur vi idag använder oss av tarot i vardagen och vilka det är som kan detta tillräckligt bra för att man skall kunna lita på vad de säger.

I Sverige har det kommit en rad duktiga tarotläggare som inte nöjt sig med att ta sig an kunder från när och fjärran för att hjälpa dessa att förstå vad som kommer och vad som hänt. Istället har de också valt att ta fram direktiv för hur man skall göra. Var och en kan lära sig att spå enligt Vivi Linde, ett av de mest välkända namnen i Sverige vad gäller tarot. Det verkar snarare vara en fråga om vad det är man vill ägna sig åt. Även den som är övertygad om att kunna lära sig tarot för att sedan själv kunna tillämpa det hela i vardagen kan vilja göra annat under lediga stunder. Då väljer man att istället gå till någon som valt att investera all tid och kraft som behövs när man skall lära sig tyda de kort som läggs. Det finns en stor efterfrågan på tjänster som rör tarot och spådom, vilket gjort att allt fler valt att utbilda sig.

Läs mer om Tarot på tarotguiderna.se

Studier kring tarot och medialitet

Det finns många fördelar med att så mycket kurser och utbildningsmöjligheter nu finns tillgängliga för de med intresse. Det är också en naturlig följd av att det blivit tillgängligt i den utsträckning det nu är. För några år sedan kunde det vara mycket svårt att komma i kontakt med någon som hade kunskaper inom tarot. Någonting som idag är enkelt oavsett när man vill få denna tjänst. I och med att tarot läggs både vid direkt möte och via telefon eller internet, kan man höra av sig till tarotläggare över hela landet. Faktiskt över hela världen när man vill ha hjälp med detta. Även om det kan kännas ovant att ringa till någon man inte träffat och låta vederbörande berätta saker om ens liv, är det många som väljer detta alternativ. Kanske för att det håller en hel del avstånd och kanske känns lite mindre personligt, samtidigt som det ju är helt upp till kunden och den som kan tarot att forma mötet på det sätt som funkar.

När man vill gå en kurs i tarot och få diplom efter utbildningen, kan man kontakta någon som har stor kunskap i ämnet. Vissa håller kurser själva, medan de flesta andra ordnar kurser tillsammans med företag som gått in för just detta. När fler och fler väljer att gå till en skola för att sätta sig in i hur man jobbar med tarot, höjs nivån för vad man kan få ut av att gå till ett proffs. Det blir allt fler riktigt duktiga tarotläggare i Sverige och till viss del hör det nog samman med att det finns möjlighet att bevisa kunskaper. Läs mer om Tarot på mediumguiden.se

Tystnad

Om man är orolig för att gå till någon som kan se vad som väntar och kanske till och med se delar av vad som hänt, är det bra om man kan minnas att tarotläggaren inte ser i detalj allt som hänt. Det handlar mer om energier och stora drag. Dessutom är det alltid fråga om fullständig tystnad gentemot andra. Den som lägger tarot skall inte till någon berätta om vad som sagts. Hur du vill göra är upp till dig. Man kan alltid vilja diskutera med vänner och familj och det är självklart bara att göra så om man vill. Skulle du tycka att det kändes bra att först tala om vilka regler som gäller före och efter konsultationen, går detta bra. Det är inte konstigt att man vill komma in i det lite försiktigt innan man ger sig i kast med att lägga tarot.

Funkar det?

Det finns många som vill ha vetenskapliga belägg för att saker och ting fungerar innan de ger sig i kast med någonting. Detta gäller inte minst tarot och andra sätt att förstå sin framtid. Det korta svaret är dock att man inte kan bevisa att tarot funkar. I vilket fall inte med linjal och andra verktyg. Det är stor skillnad mellan det naturvetenskapliga och det som går utanför dessa ramar. Vill man vara strikt kan man kanske jämföra med psykoterapi. Även om det för många fungerar, samtidigt som det inte är till hjälp för andra, kan man inte riktigt bevisa effekten med instrument. Det är istället en fråga om individen. Känner du att du får de svar du behöver och dessa besvarar eller visar någonting som verkligen är helt korrekt, är det kanske helt enkelt så att det funkade. Om du känner dig osäker men nyfiken kan du alltid kontakta den du tänkt höra av dig till för en bokning. Det finns många som lägger tarot i Sverige och du kan alltid skicka ett mail och höra efter vad de har att säga. Kanske kommer du fram till att det är värt ett försök och kanske går du istället till någon annan. Det är lätt att överdramatisera när det rör sig om saker man känner sig obekväm eller ovan inför. Det behöver inte vara så komplicerat.

Olika symboler

Är du helt ny vad gäller tarot, kan det finnas en hel del frågor du vill ha svar på. Det går i allmänhet att hitta det mesta på internet. En fråga som många ställer sig är ifall det finns skillnad på effekten utifrån vilka kort man använder. Det är kort och gott så att korten är kort. De flesta väljer tarotkort som känns bekväma att jobba med och som använder symbolspråk man har lätt att ta till sig. I förlängningen kan det alltså vara skillnad men det handlar inte om korten utan om tarotläggaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *