Varmt inne, kallt ute

det finns nog många olika värmepumpar att välja imellanDet finns ett flertal sätt att värma upp sitt hus, och jag kan ju säga som så att jag önskar att jag hade läst på lite mer om värmepumpar, innan vi köpte vårt. Inte för att det är för sent att lära sig någonting om det nu, det är inte så jag menar, men det är alltid trevligt att ha lite förkunskap innan man ger sig in i något, det vet vi allihop.

Värme kostar pengar

Som sagt, vi har äntligen fått vårt älskade hus, och här finns bara en luft/luft pump samt element som drivs av direktverkande el. På sommaren, när utomhustemperaturen ligger över en minusgrad så fungerar detta uppvärmningssätt hur bra som helst, men på vintern… not so much. Inte nog med att det kostar skjortan att värma upp ett hus med elelement, vår luft/luft pump fungerar inte när yttertemperaturen understiger fyra minus. Som sagt, att veta detta innan vintern tog sig fram med stora steg, det hade varit en klar fördel!

Kan vara smart med framförhållning

Att istället ha kollat upp värmepumpar, innan vi gjorde en så stor investering, det hade kanske varit ett smart drag, såhär i efterhand. Å andra sidan så hade det inte direkt påverkat något, vi hade köpt vårt hus i vilket fall som helst. Enda skillnaden hade kanske varit att vi hade sluppit andas ut rökmoln inomhus under vinterhalvåret.

Vi får väl ta oss en titt på de värmepumpar som finns på marknaden just nu. Det finns ju en hel del att välja på, alla med både förr-, och nackdelar, och det gör ju inte saken lättare att det är ett område som jag inte känner mig helt bekväm med. Vi får väl välja en halvdyr modell och hoppas på det bästa.

Man kan läsa om värmepumpar här: värmepumpar.tv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *